Zobrazovaná měna:
Česky Français Deutsch English
Kamenný obchod
antik3.jpg

Adresa:
Malé náměstí 129
Hradec Králové
500 02



Otevírací doba:
Po-Pá9-12:3013-17:45
So9-12

Nahlédněte do našeho obchodu


Více informací...
Košík

V košíku nemáte žádné položky.

PROČ SE KLEPOU ŘÍZKY / CHEMIE V KUCHYNI /

Vladimír Mikeš

Kategorie:Knihy / Lékařství - Zdravotnická literatura
Nakladatelství:Dokořán
Rok vydání:2008
Další informace:Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.Brožovaná, 199 stran, ilustrace Václav Johanus, dobrý stav.





Zpět na předchozí stranu...

Správné zobrazení a funkce stránek vyžaduje JavaScript.
Created by Honzis
©2008